تاریخچه چاپ دیجیتال
تصور صنعت نسخه برداری یا همان کپی، بدون توجه به چاپ دیجیتال امکان پذیر نیست. تاریخچه چاپ دیجیتال تاثیر زیادی بر تکنولوژی امروز دارد. با پیشرفت نوآوری، پروژههای پیچیدهتر و سنگینتر به مراتب سریعتر انجام میشود. با پیشرفت فرایند و تکنولوژی پرینت ، پرینت گرفتن اسناد به طور مستقیم از رایانه بدون هیچ پیش پردازشی امکان پذیر شده است.
بنابراین، با چنین امکاناتی زمان زیادی صرفه جویی میشود. از دیگر مزیتهای چاپ دیجیتال میتوان به استفادهی آسان از این تکنولوژی اشاره کرد. تاریخچه چاپ دیجیتال بیش از ۷۰ سال را در بر میگیرد و بی شک نقش مهمی در پیشرفت این تکنولوژی داشته است و باعث شده امروزه چاپ دیجیتال محبوبترین روش چاپ محسوب شود.
تاریخچه چاپ دیجیتال
چاپ دیجیتال در اواخر دهه ی ۳۰ قرن بیستم آغاز شد. به گفتهی Michael Bhaskar شبکهی دیجیتال و احتمالا تاریخچه چاپ دیجیتال قدمت بسیار زیادی دارند و ریشهی آن ها در زمانهای دور دیده میشود. همچنین او در ادامه میگوید که Chester Charlson اولین عکس را با روش الکترواستاتیکی در سال ۱۹۳۸ چاپ کرد و به نوعی چاپ دیجیتال را شروع کرد.
در سال ۱۹۵۸ با استفاده از همین روش، اولین دستگاه کپی Xerox ساخته شد. تکنولوژی کپی از اینجا شروع شد که به همگان اجازهی کپی کردن را میداد. هر چه زمان میگذشت شرکت Xerox پیشرفت بیشتری میکرد و نقش مهمی در تاریخ چاپ دیجیتال ایفا کرد و در آخر نیز منجر به تکنولوژی چاپ دیجیتال شد.
در سال ۱۹۶۹ یک کارمند آزمایشگاهی ثابت کرد که با کمک لیزر میتوان عکس را به کاغذ انتقال داد. این چنین بود که در سال ۱۹۷۲ اولین پرینتر اختراع شد. این پرینتر به نوعی دستگاه کپی اصلاح و بهبود داده شدهای بود که در آن از گاز هلیون، نئون به عنوان لیزر استفاده میشد. برای اولین بار در تاریخچه ی چاپ دیجیتال این دستگاه میتوانست با کیفیت ۵۰۰ dpi چاپ کند. همچنین سرعت این پرینتر ۶۰ صفحه در دقیقه بود. در سال ۱۹۷۶ نیز اولین پرینتر برای حجم کاری بالا ساخته شد.
دقیقا ۱ سال بعد اولین پرینتر تجاری جهان تولید شد، در اولین تولید انبوه آن، از گاز لیزر کادمیوم استفاده شد. جالب است بدانید عملکرد این پرینترها نیز در زمان خود بسیار شگفت آور بود به طوریکه میتوانست در هر دقیقه ۱۲۰ صفحه چاپ کند.
در همان سال نیز اولین پرینتر جوهر افشان ساخته شد. بعد از استفاده از لیزرهای نیمه رسانا در مرحلهی تولید، پرینترهای جوهر افشان نیز وارد مرحلهی تولید انبوه شدند. پرینترهای لیزری کوچک و کوچکتر شدند و علاوه بر این استفاده از آنها نیز بسیار آسانتر از گذشته شد. در میان این اتفاقات شرکت بزرگ Apple شروع به فروش رایانههای معروف خود به نام Macintosh کرد. این رایانهها میتوانستند با پرینترهای لیزری کار کنند که از تکنولوژی جدید Xerox به نام PostScript پشتیبانی میکرد. رفته رفته تجهیزات زیادی برای پرینترها نیز ساخته شد که باعث قویتر شدن آنها می شد.
کاناداییها شرکتی به نام Digital Label Alliance تاسیس کردند که روی تکنولوژیهای جدید چاپ دیجیتال کار میکرد. این شرکت در سال ۱۹۹۶ دستگاهی به نام Arigo ساخت. Arigo در واقع دستگاهی جوهر افشان بود که روی دستگاه پرس مرسومی که از تکنولوژی به نام Flexo یا Flexography بهره میبرد، سوار شده بود. در تکنولوژی Flexo از روشهای چاپ بسیار مدرنی استفاده میشد که حتی چاپ روی پلاستیک و سلفون را نیز امکان پذیر میکرد. از همین زمان، محبوبیت چاپ دیجیتال چندین برابر شد.
با وجود اشکالاتی که چاپ دیجیتال بعضا با آن رو به رو بود، محبوبیت آن کاملا روندی صعودی داشت. یکی از بزرگترین ایرادتی که به چاپ دیجیتال وارد میشد، سرعت کمتر نسبت به چاپ افست بود که البته به راحتی میتوان از این ایرادات را در مقابل مزایایی از جمله کاهش مواد مصرفی و صرفه جویی در مصرف آنها، کاهش هزینهها و حذف خطا و نیرو کار اضافی، چشم پوشی کرد. این روزها، بازار قطعات و تجهیزات چاپ دیجیتال بسیار گسترده است و شاهد به ثمر رسیدن ریشه های تاریخچه ی با قدمت چاپ دیجیتال هستیم.
منبع: سایت https://www.allstatebanners.com
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)