ماشین تحریر

ماشین تحریر چیست؟

  • ماشین تحریر ابزاری است همانند کی برد های امروزی که می توان با فشردن کلیدهای آن، کلمات را روی کاغذ چاپ کرد. ماشین تحریر دو نوع الکتریکی و مکانیکی دارد که مزیت مکانیکی آن نسبت به نوع الکتریکی این است که حتی بدون به نیاز به برق در همه جا قابل استفاده است.

     

    تاریخچه ماشین تحریر

    این ماشین در سال ۱۸۷۰ میلادی روانه بازار گشت و یکی از نیازهای شرکت ها و ادارات دولتی و خصوصی شد و کم کم تا تاریخ ۲۰۰۰ از چرخه بازار حذف گردید. علت خروج این ماشین از بازار، پیدایش ویرایشگرهای متنی در دهه ۱۹۸۰ که روی کامیپیوترهای شخصی نصب و اجرا می شد و از آن پس مردم نیاز به ماشین های تحریر در بازار احساس نمی کردند.

     

    اولین دستگاه تایپ توسط هنری میل در سال ۱۷۱۴ میلادی اختراع شد. بعدها کریستوفر لتم شولز ( Christopher Latham Sholes ) به همراه دو همکارش این دستگاه تحریر را ارتقا دادند و اولین ماشین تحریر او در سال ۱۸۷۳ با نام تجاری رمینگتون وارد بازار شد. چینش کلیدهای رمینگتون برای خود یک نوع مرجع شد به طوری که چینش صفحه های کی برد امروزی هم همانند ماشین تحریر رمینگتون است.

    ماشین تحریر نقش بسزایی در رشد و ورود زنان به بازار و جامعه داشت. دلیلش هم زنانه شدن شغل ماشین‌ نویسی در جوامع بود. کار با ماشین تحریر، علی رغم همه تبعیض‌ها و تحقیرهای زنان سبب شد که آن ها بیش از پیش وارد جهان کار شوند و  از کنج خانه هایشان بیرون بیایند.

    چند شرکتی که سازنده این ماشین ها بودند عبارت اند از:

    1. IBM
    2. imperial typewriters
    3. شرکت  الیور
    4. شرکت آندروود
    5. شرکت اسمیت کورونا

    هنوز که که هنوزه نویسندگان و هنرمندان زیادی از ماشین تحریر استفاده می کنند. هنرمندانی مثل وودی آلن، پل استر و مارتین اسکورسیزی.

     

    در تصاویر زیر دو نمونه از ماشین های تحریر شرکت IBM را می بینید.

     

     

    IBM type writer

     

     

    ماشین تحریر شرکت آی بی ام

     

     

     

    منبع: سایت ویکی پدیا

    میانگین امتیازات ۴ از ۵
    از مجموع ۴ رای
    3 پاسخ

    دیدگاهتان را بنویسید

    می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
    خیالتان راحت باشد :)

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.