یوهانس گوتنبرگ مخترع ماشین چاپ

مخترع ماشین چاپ کیست؟

  • مخترع ماشین چاپ فردی به نام یوهانس گوتنبرگ ( Johannes Gutenberg ) است. بعد از اینکه گوتنبرگ ماشین چاپ را اختراع کرد، صنعت چاپ با رونق چشمگیری در سرتاسر جهان پیشرفت کرد. در حقیقت، اولین روش برای استفاده از حروف چاپی قابل جابه جایی را کشف کرد. اختراع گوتنبرگ، باعث افزایش سرعت و دقت در چاپ مطالب شد.

    اگر بخواهید بیشتر با مخترع ماشین چاپ آشنا شوید، باید بدانید که او، فردی آلمانی است که در سال ۱۴۰۰ میلادی متولد شد. حرفه اصلی گوتنبرگ، زرگری بود. توجه او از سال ۱۴۴۰ به هنر چاپ معطوف شد. او آلیاژ مناسب برای ریخته‌گری حروف را از دو ماده سرب و آنتیموان درست کرد و با استفاده از این آلیاژ، حروف متحرک را اختراع کرد. حروفی که گوتنبرگ ساخته بود، بیش‌ازحد سفت یا بیش‌ازحد نرم نبود. برای اینکه حروف چاپ شود، به مرکب نیاز بود که فرمول ساخت آن نیز توسط این شخص کشف شد. درنهایت تلاش‌های گوتنبرگ جواب داد و در سال ۱۴۴۴ میلادی ماشین چاپ سربی اختراع شد.

    ماشین چاپ گوتنبرگ

    مخترع ماشین چاپ با استفاده از ماشین چاپ خود توانست انجیل مقدس را با ظاهری متفاوت چاپ کند. این اثر که به انجیل گوتنبرگ شهرت دارد، مهم‌ترین اثر مخترع دستگاه چاپ است و از نظر زیبایی ظاهری و کیفیت چاپ، در زمان خودش انجیلی بی‌نظیر بود.

    مزیت اختراع گوتنبرگ این بود که با استفاده از ماشین چاپ، امکان تولید کتاب‌های چاپی به‌صورت انبوه فراهم شد. اختراع ماشین چاپ، روی دیگر اکتشافات تاریخ، تأثیری همه‌جانبه داشته است. در کتاب تاثیرگذارترین‌های تاریخ، نام مخترع چاپ به عنوان یکی از افراد مهم تاریخ ذکر شده است.

    دستگاه چاپ گوتنبرگ، گران بود و فقط ثروتمندان می‌توانستند این دستگاه را تهیه و از آن استفاده کنند. به همین دلیل است که دستگاه چاپ او تا سالها ناشناخته ماند.  ۲۰ سال بعد از اکتشاف گوتنبرگ، صنعت چاپ با استفاده از سطوح برجسته در دیگر مناطق جهان ازجمله پاریس، ونیز، فلورانس و لیون تا حدودی رواج پیدا کرد.

    دستگاه چاپ قدیمی

     

    در اوایل قرن هجدهم میلادی، آلوئیس زنه فلدر که یک نمایشنامه‌نویس آلمانی بود، لیتوگرافی یا چاپ سنگی را اختراع کرد. در این روش از سنگ‌ها برای چاپ حروف استفاده می‌شد. در چاپ سنگی، ابتدا متن یا تصویر روی سنگ‌ها حکاکی می‌شد و بعد با شدت روی کاغذ یا پارچه کوبیده می‌شد.

    منبع: سایت ویکی پدیا

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۳۴ رای
    0 پاسخ

    دیدگاهتان را بنویسید

    می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
    خیالتان راحت باشد :)

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.